Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014 Türelem - Tolerancia - Támogatás

Az 1993. évi 48/126-os számú határozattal az UNESCO kezdeményezésére az ENSZ kihirdette, hogy az 1995-ös évet a tolerancia nemzetközi évének nyilvánították. Ebből az eseményből kiindulva minden év november 16-án ünnepeljük meg a tolerancia nemzetközi napját, mely évenkénti alkalom arra, hogy a toleranciára felhívjuk a figyelmet az oktatásban, társadalmi színtereken vagy a politikában, illetve megvitassuk ennek helyi vagy globális problémáit.
Kiemelt ünnepségünkön Megyei „Megértés és Tolerancia Díj” átadására került sor, mely alkalomból a Nógrádi CsEÖH TTT díjat alapított ("Türelem - Tolerancia - Támogatás"). A kollektív és egyéni kategóriában adományozott elismerést és tárgyjutalmakat dr. Barta László megyei főjegyző adta át a fogyatékos egyénekkel foglalkozó Sümegi Ilona Alapítvány vezetőinek és Lőrik Magdolna jeltolmácsnak.
A salgótarjáni megyeházán lezajlott ünnepségen a megható és ünnepi pillanatok után, a fogyatékkal élők egyesületeinek csoportjai adtak műsort, majd a résztvevőket vendégül látták a házigazdák.