Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014 Eséllyel Csobbanj Európával - Vízparti esélyóra

A Magyar Úszás Világnapján
 
Eséllyel Csobbanj Európával
 

           Europe Direct Nógrád Megyei Tájékoztató Központja, a Nógrádi CsEÖH és Salgótarján Megyei Jogú Város közösen rendezte meg az Úszás Világnapja alkalmából az immár hagyományos Csobbanj Európával! című programját. A napos, de olykor viharos szélben, az egész napos rendezvény színhelye a nógrádi megyeszékhely festői fekvésű strandfürdője és annak parkja volt .  A programon ingyenesen vehetett részt bárki, aki rendelkezett érvényes strandbelépővel. A szervezők rengeteg ajándékkal, csokoládéval, érdekes versennyel, hűsítőkkel és sok meglepetéssel várták a tisztelt nagyérdeműt. Az ugráló vár, az óriáspuzzle, a vízi társasjátékok, az elmaradhatatlan úszóverseny mellett, a látogatók kipróbálhatták a fogyatékkal élő embertársaik sporteszközeit is.

    Szabó Péter programfelelős elmondta, hogy nagy népszerűségnek örvendett a Család, és Esélyteremtési és Önkéntes Ház által szervezett "szabadtéri esélyóra" csörgőlabda meccse, a vakakadály-pálya, az ülőkosár mérkőzés és a siket próba. Mindezzel a toleranciára és a hátrányos helyzetűek esélyegyenlőségére szerettük volna felhívni a figyelmet a Magyar Úszás ünnepén.             

  Az égiek által nem annyira kegyelt program kiváló alkalmat biztosított - nem csupán a szórakozásra - hanem az ismeretek játékos bővítésére is.