Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013 Júliusi programok

2013.07.09

Roma Családi Akadémia 2013. július - 06. - Bátonyterenye

"A legfőbb törekvés a felnövekvő nemzedék integrációjának előmozdítása, kirekesztés és untolerancia nélkül. Legfontosabb pedagógiai elv szerinti példamutatás, a jártasság-, a képesség-, és a készségszerzésben egyaránt. A családon keresztül történő nevelés a többségi társadalmi normák elfogadtatása, miközben a romaság identitásságának pozitív értékei is megőrzésre kerülnek.
Az esélyt adó tudás és az ehhez vezető út problémáinak, kudarcainak, olykor sikereinek feldolgozása és a helyi értéken történő kezelése. A tanulás fontosságának empirikus és teoretikus arányának harmonizálása. Az iskola és a család közötti kapcsolat fontosságának kiemelése, annak koordinálása. A pedagógus és a szülő kapcsolatának alkotó erővé válása a hazai oktatási rendszer keretein belül, mind a tehetséggondozásban, mint a felzárkóztatásban."


Esélyteremtési tematikus "Tüskevár" tábor (Saját program) 2013. július 27. - aug. 03. Szécsény - Robinson szigetek

A Nógrád Megyei Roma és Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében rendezi meg a Nógrádi Esélytábort. A hagyományteremtés szándékával életre hívott rendhagyó program romantikus környezetben kíván üdülési lehetőséget biztosítani olyan fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű családban nevelkedő diákok számára, akiknek eddig nem adatott meg a vakáció lehetősége. Tesszük ezt azért, mivel hazánk országrészei közül Nógrád az egyetlen ahol nincs Erzsébet tábor. Ahol olyanok élnek, akik sem pályázni, sem önrészt fizetni nem képesek. A szécsényi Robinzon szigetekre tervezett „Tüskevári romantikát” idéző turnusokon nem csupán a gyermekek, hanem önkénteseink jóvoltából az őket nevelő családok is részt vehetnek. A tábor, amely a magyar-szlovák határ menti Ipoly árterében, történelmi és kulturális emlékhelyek közvetlen közelében fekszik önfenntartóan biztosítja a napi ötszöri étkezést, a vízi sportok elsajátítását és a tradicionális kézművesség palóc hagyományainak felelevenítését.