Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FELHÍVÁS!

felhivas-page.jpg

rajzpalyazat-kiirasa.jpg

felhivas-karitativ-segitsegnyujtasra.jpg_________________________________________________

fki-logo-190x60-1-.jpg

Önnek is segíthetünk?

A Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet azoknak a civil szervezeteknek, oktatási intézményeknek nyújt anyagi és/vagy vissza nem térítendő támogatást, akik önmaguk is akarnak tenni az egyenlő esélyekért, a fogyatékos emberek elfogadásáért, életkörülményeik megkönnyítéséért. 
Éppen ezért keressük a partnerséget, és várjuk a felajánlásokat a közös együttműködés kialakításában.
Segíteni tudunk eszközök adományozásával, szemléletformáló előadások, osztályfőnöki órák megtartásával, pályázati kiírás által fogyatékos emberek életviteli és kommunikációs eszközeinek támogatásával.
Közhasznú tevékenységünkhöz az alapot cégünk bevételei biztosítják.

 


 

level-az-eselyora-a-futrinka-utcabanhoz-majus.jpg

 


tabor-meghivo-2014.jpg

 

 


 felhivas-karitativ-segitsegnyujtasra_2014.jpg

 


A szociális rászorultság esetén járó ellátások 2014-ben

20131115pht24769_original-1-.jpg

Hogyan használja fel az EU a költségvetést, mire fordítják az uniós forrásokat? Segít-e az EU a fenntartható növekedés megteremtésében? Ezek voltak azok a témák, amelyekről szakértők vitáztak december 5-én az EP frankfurti ReAct konferenciáján. Abban egyetértés volt, hogy az uniós támogatásoknak nemcsak a gazdasági növekedést, hanem a szolidaritást is elő kell segíteniük.
További információk az alábbi linken.

 

www.elections2014.eu/hu/press-kit


EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG

 Nyilvántartási szám: 00529-2009

FAT lajstromszám: PL-4714
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2201
 
TÁJÉKOZTATÓ
 
 Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi érzékenység fejlesztése
képzésről
 
Diszkrimináció: naponta halljuk a rádióban és a televízióban, s gyakorta mi magunk is használjuk köznapi beszélgetéseink során. Közülünk azonban sokan nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel a hátrányos megkülönböztetésről, annak különböző formáiról, és a valódi esélyegyenlőségről, s még kevesebben ismerik a jogérvényesítés konkrét lehetőségeit
 
A képzés az Egyenlő Bánásmód Hatóság ötéves jogalkalmazási tapasztalataira épül és két modulból áll:
·         Az Esélyegyenlőségi ismeretek és szemléletformáló érzékenyítő tréning című modul sikeres elvégzésével a résztvevő elsajátítja az esélyegyenlőségi ismereteket, továbbá erősödik szakmai és személyes elkötelezettsége az esélyegyenlőséget szolgáló pozitív megerősítő intézkedések és törekvések mellett. A képzés fejleszti az önismeretet és az előítélet mentes magatartás attitűdrendszerét.
·         Az Antidiszkriminimációs jogi ismeretek és esetjog modul pontos információkat nyújt arról, hogy mi tekinthető jogi értelemben diszkriminációnak, mi nem, és a jogszabályok milyen jogorvoslati lehetőséget biztosítanak a sértettek számára. A modul sikeres elvégzésével a résztvevő képessé válik a diszkrimináció különböző formáinak felismerésére, a jogérvényesítés módjának megválasztására, jogérvényesítő képességének hatékonysága javul. A résztvevő elsajátítja a közérdekű igényérvényesítéshez szükséges kompetenciákat és az érdekérvényesítéshez szükséges ismereteket is.
A képzés fejleszt olyan személyes és szakmai készségeket, amelyekkel a résztvevők hatékonyan tudják az egyenlő bánásmód elvét  érvényre juttatni a munkájukban előforduló konkrét esetekben. 
A részvétel feltételei: naponta kétszer aláírt jelenléti ív; kontaktórák 80 %-ának teljesítése; résztvevői bemeneti és kimeneti (tudásmérő) kérdőívek kitöltése; pontos megjelenés; aktív részvétel a csoportos feladatokban. A képzés sikeres elvégzését Tanúsítvány kiállításával igazoljuk.
A résztvevők hallgatói értékelőlapot töltenek ki a képzés zárása előtt, amely visszajelzést ad a képzés tartalmáról, az alkalmazott módszertanról, a képzés továbbfejlesztésére vonatkozó javaslatokról és kritikai észrevételekről.
  
TÁMOP-5.5.5/08/1
A diszkrimináció elleni küzdelem –
a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése
Egyenlő Bánásmód Hatóság
1024 Budapest, Margit krt. 85.
www.egyenlobanasmod.hu/tamop
 
 
 
 

Tisztelt Intézményvezető!
Kedves Partnerünk!

A „Jobb velünk a világ!” Nógrád Megyei Fogyatékosok Kulturális Kavalkádjára ezúton meghívjuk. A kultúrális kavalkádra fellépőként, bemutatkozóként megszólítjuk mindazokat a fogyatékossággal élő gyermekeket és felnőtteket, akik valamiben tehetségesek, ügyesek. Számukra, számunkra is jelentős, hogy tehetségüket - az egészséges emberek programba bevonásával - szívesen megmutassák egymásnak és a szélesebb közönségnek is.

Jelentkezni a jelentkezési lapok kitöltésével lehet.
Jelentkezési lapok


Tárgy: Ajánlat rendhagyó Esély- és EU-róra térítésmentes program rendezésre intézmények és civil szervezetek számára

Tisztelt Intézményvezető!
Kedves Partnerünk!

2011. november végétől újra működik a Salgótarjáni Esélyek Háza. Az elnyert státusz alapján a Nógrád Megyei Esélyegyenlőségi Iroda (Salgótarján Rákóczi út 36.) „PALÓC ESÉLY” projekt keretében rendhagyó programot hirdet "Esély órák" - Az esélyt adó tanulásról és a munka öröméről - címmel.

A „rendhagyó” EU-róra hazánk és az Unió híres szülötteit, gyönyörű tájait, jeles történelmi eseményeit, zenéit és humorát szeretné közelebb hozni mindenkihez nemre, hovatartozásra, beállítottságára iskolázottságra, való megkülönböztetés nélkül, valamint az újra megnyílt Salgótarjáni Esélyek Házának programjait, feladatait széles körben bemutatni.

A programban való részvétel egyetlen generációtól vagy annak közösségétől sem, követel előkészületet vagy különleges lexikális tudást. A projekt szervezői magukkal visznek minden szükséges felszerelést, kelléket és díjat.

A rendezvény lebonyolításához esetenként – a megrendelő szervezet igénye szerint - helyben használható projekttor és vetítő vászon is használható.

Kérem Önt, amennyiben felkeltette érdeklődését térítésmentes szolgáltatásunk a 3100 Salgótarján Rákóczi út 36. címen, vagy az Esélyek Háza Facebook oldalán jelezzék részvételi szándékukat!

Jelentkezésüket, a számukra legkedvezőbb időpontot, a programban résztvevők létszámát egy szolgáltatás igénylő lap kitöltésével, majd címünkre való visszaküldésével jelezzék.

          Üdvözlettel:

Salgótarján, 2012. január 09.

                                                                                                                               Szabó Péter

                                                                                                                               Irodavezető