Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„Van zsákodba minden jó…”

 

eh2011dec.jpg

 Legnagyobb kincsünk a gyermekeink mosolya

 Régi ismerősként köszöntötték a nógrádi óvodákban Szabó Pétert az ismét nyitott kapujú Nógrád Megyei Esélyegyenlőségi Iroda vezetőjét az apróságok és az óvó nénik, mikor óriási puttonyokkal felszerelkezve betoppant a megye több tucatnyi településének gyermekintézményébe. Látogatása nem volt váratlan, hiszen immár hagyomány, hogy évről-évre valódi magyar csemegét visz a legkisebbek számára. A Nógrád Megyei Közgyűlés jóvoltából ebben az esztendőben sem maradhatott ki egyetlen nógrádi kisdedóvó sem a több, mint hat tonnányi szállítmányból, mely kiporciózva érkezett éppen - Mikulás Nap táján. 

Bölcsek szerint az egészség legfőbb jelképe az alma, mely pirosló vagy aranysárga színével a téli ünnepek díszvilágának egyik elengedhetetlen tartozéka. Ezért is választottuk éppen ezt az ajándékfélét a meglepetések sorába. Arra is ügyeltünk, hogy a meglepetés a szülőföld, közelebbről szűkebb pátriánk terméke legyen.

Látogatásaink célja nem csupán az ajándékok átadása volt, hiszen szerettük volna igazán testközelből megismerni a kis- és nagytelepülésen élő gyermekek, valamint óvodapedagógusok ünnep előtti hétköznapjait. Az elmúlt évekhez hasonlóan osztották meg a látogatókkal gondjaikat, problémáikat, örömeiket és az adventi készülődés mozzanatait. Kettős szerepben, az Esélyek Háza vezetőjeként és kisgyermekes nagyapaként is élmény volt hallgatni a Mikulás dalokat és persze megnézni a karácsonyi ünnepre koreografált játékokat, amivel szeretteiknek kedveskednek az apróságok. Hiszem és vallom, hogy legfőbb kincsünk a gyermekeink mosolya. Bízunk benne, ugyanakkor azon munkálkodunk, hogy ebből a cudar gazdasági és költségvetési helyzetből a jövő nemzedéke minél kevesebb hátrányt szenved majd és a gondokat az ünnepi gyertyafény – legalább egy rövid időre - árnyékba borítja.

img_4950.jpg